top of page

Always be yourself (2021)

Een kind zien opgaan in zijn/ haar fantasie is iets fantastisch. Ze dromen vaak over één of andere held te worden later, of uit te blinken in een sport. Ze verkleden zich graag om deze droom toch al een klein beetje in vervulling te laten komen.

Wanneer ze opgroeien en stilaan jong-adolescent worden, lijkt het of die droom plots stopt. Hun fantasie hierin ebt dan vanzelf weg en ze gaan juist alles doen om erbij te horen.

Maar misschien is er binnenin toch nog dat kleine stukje fantasie, dat zich van die sociaal geldende regels niets aantrekt en hen laat zijn wie ze dromen te zijn?

Hoe mooi zou het zijn, als die fantasie toch blijft doorgaan en beeld krijgt? Dat ze even als ‘oppermachtige held(in)’ door het leven kunnen gaan…

Ik wil hen dat fantasiemomentje terug laten beleven door tieners te laten kleden in een opvallende hobbytenue en hen te fotograferen op een atypische plek. Even weg uit de gewone wereld, waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. En waar kan dat beter dan in de verlate natuur? Een plaats waar er geen oordelen gelden…



Comments


bottom of page